0187-489403 - Hisschemöller Optiek - Beneden Zandpad 168 - 3241 GA Middelharnis info@hisschemoller-optiek.nl

De brilmogelijkheden van Hisschemöller Optiek

We voeren collecties van merken zoals Brendel,Prodesign,Titanflex, Kinto etc.
In verschillende stijlen en verschillende prijsklassen kunt u een bril bij ons vinden: in de mode van deze tijd met kwalitatief goede glazen.

Ook kinderen vanaf 6 jaar kunnen bij ons gewoon gemeten worden. Ze zijn bij Marjan in goede handen en als ze een bril nodig hebben, kunnen ze deze uit de brillenboom uitzoeken.

Enkelvoudige brillenglazen

Bijziend, verziend of astigmatisch, met een enkelvoudige bril ziet u weer scherp.

Als bij u een oogafwijking is vastgesteld, staan het brekend vermogen van de ooglens en de lengte van de oogbol niet precies in verhouding tot elkaar. Hier kan een enkelvoudige bril tot circa uw veertigste helpen op alle afstanden weer scherp te zien. Deze bril zorgt ervoor dat de lichtstralen in het oog precies op het netvlies vallen en een scherp beeld produceren. Bij een oogafwijking ontstaat dit beeld vóór of achter het netvlies. Het resultaat is een onscherp beeld van de omgeving.

Ook een vermoedelijk slechts lichte oogafwijking – persoonlijke inschatting en daadwerkelijke waarden liggen hierbij vaak ver uit elkaar – moet zo snel mogelijk verholpen worden. Vooral in het verkeer moet u bijvoorbeeld bij het inhalen echt scherp kunnen zien. Als u ooit al eens de gedachte hebt gehad dat u een bril nodig hebt, aarzel dan niet en maak een afspraak. Een enkelvoudige bril geeft u nieuw zicht, zekerheid en levenskwaliteit.

Als u voor de eerste keer een bril draagt of een bril met een nieuwe sterkte krijgt, is het heel normaal dat u moet wennen. Bij mensen die bijvoorbeeld sterk bijziend zijn, lijkt de wereld door hun bril een stuk kleiner. Men heeft de indruk dat de grond verder weg is en dat de ruimte dieper schijnt te worden. Verziende brildragers daarentegen ervaren door het vergrotende effect van hun brillenglazen precies het tegenovergestelde. Maar onze hersenen passen zich snel aan en wennen aan het nieuwe zicht op de wereld om ons heen.

Onze glazen bieden u een bijzonder korte gewenningsperiode en uitzonderlijk spontaan draagcomfort.

Relaxter werken met Ergo – beeldschermbrillen

Met een beeldschermbril krijgen uw ogen rust, zelfs als u werkt. Dit is te danken aan de Ergo – beeldschermglazen.

Op uw werkplek moeten uw monitor, bureau en collega’s op verschillende afstanden gefixeerd worden. Als we ouder worden, vormt dat een steeds grotere belasting voor onze ogen. Onbewuste veranderingen in de lichaamshouding moeten dit compenseren en leiden vaak tot moeilijk te lokaliseren pijn. De Rodenstock beeldschermglazen ontlasten zowel de ogen als de nek en schouders. Al bij vijf tot tien uur dragen per week zult u het effect merken.

Onze Ergo-beeldschermglazen zijn in drie varianten verkrijgbaar. De Ergo Book-glazen bieden een zo groot mogelijk gezichtsveld tot circa 90 cm. Hierdoor merken bijvoorbeeld leraren en tandtechnici dat hun werkzaamheden minder vermoeiend zijn, en kost ook lezen of handwerken duidelijk minder inspanning. Ergo PC-glazen bieden een onbelemmerd gezichtsveld bij werkzaamheden achter de pc tot 1,2 meter. Ergo ROOM-glazen zijn voor iedereen die veel klantgesprekken voert of vergaderingen heeft. Dankzij de brede gezichtsvelden kunnen brildragers tot wel 5 meter ontspannen zien. Hierdoor zijn ze ideaal voor onder meer advocaten, dirigenten, receptionisten en baliemedewerkers. Bovendien voelen uw ogen zich met een beeldschermbril ook bij uw hobby op hun gemak.

Multifocale brillen

Scherp zicht zonder hinderlijke overgangen met onze multifocaalglazen .

Elk van onze multifocaalglazen is een waar meesterwerkje. Hiermee kunnen mensen met ouderdomsverziendheid ‘geleidelijk’ zien. Dat wil zeggen dat ze van dichtbij tot veraf scherp zicht hebben zonder hinderlijke overgangen.

Een multifocaal glas  corrigeert tegelijk voor bijziendheid, verziendheid en ouderdomsverziendheid. Bovendien biedt het brildragers scherp zicht op de middellange afstand. Daarbij zijn de glazen zo bewerkt dat ze geen zichtbare rand hebben. Dat heeft twee belangrijke voordelen: het draag- en kijkcomfort zijn duidelijk hoger en het zicht op de ogen wordt niet belemmerd. Uit esthetisch oogpunt is dat veel beter.

Bij multifocaalglazen is nauwkeurige afstemming op de brildrager en zijn persoonlijke eisen heel belangrijk.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

 

Zonnebrillen

Bescherming tegen de zon met SunContrast

Een goed zonneglas beschermt uw ogen tegen UV-straling. SunContrast-zonneglazen doen nog meer: ze bieden u ook bij fel of diffuus licht een contrastrijk zicht.

Zonlicht heeft de vervelende eigenschap contrasten niet goed genoeg weer te geven. Daglicht bezit een hoog percentage strooilicht. Dit legt een sluier over de andere kleuren en het leidt tot contrastarm zicht. SunContrast zorgt voor een optimale filtering van de blauwe lichtstraling. Voorwerpen zien er contrastrijk uit, kleuren en details worden natuurlijk weergegeven.

Altijd en overal volledige bescherming

Juist in het verkeer, bij het sporten en tijdens buitenactiviteiten zijn nauwkeurig zicht en waarneming van belangrijke details onmisbaar. Een goed zonneglas moet verblinding voorkomen en tegelijkertijd de natuurlijke kleurcontrasten behouden. Met name op plaatsen met veel reflectie, zoals op het water, in de sneeuw, in de bergen en in de stad, is 100% bescherming tegen UV-A en UV-B straling uiterst belangrijk. Onze SunContrast-zonneglazen garanderen deze bescherming. Ze filteren namelijk alle UV-straling tot 400 nm eruit.

Ook achter het stuur perfect zicht

Op straat kunnen de lichtomstandigheden veel sneller veranderen. Dat vereist een bijzondere inspanning van uw ogen. Vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieverlies kunnen het gevolg zijn. Dan is het goed dat u de juiste zonneglazen draagt: SunContrast drive. Deze speciale kleur is op de lichtomstandigheden in de auto afgestemd. Vanzelfsprekend beschermt SunContrast Drive u ook buiten de auto tegen verblinding en UV-straling.
SunContrast Drive wordt geleverd in één kleur of met kleurverloop. Het glas met kleurverloop heeft als eerste extra voordeel dat het volledige bescherming biedt tegen verblinding door schuin of van boven invallend licht. Daarnaast kunt u door de lichtere zone het dashboard beter zien.