0187-489403 - Hisschemöller Optiek - Beneden Zandpad 168 - 3241 GA Middelharnis info@hisschemoller-optiek.nl

Optometrie speelt een steeds grotere rol in de oogzorg. De optometrist is dè expert die de gezondheid van je ogen kan onderzoeken. Als er klachten zijn van verminderd zicht, of zijn er andere oog-gerelateerde klachten is het verstandig om een afspraak te maken bij de optometrist. Ook als er een risico bestaat op het ontwikkelen van een oogziekte (bijvoorbeeld omdat deze in de familie voorkomt) kan de optometrist na onderzoek ervoor zorgen dat je op het juiste moment bij de specialist terechtkomt.

Diabetes

In samenwerking met alle huisartsen van zorggroep Haringvliet en ksyos teleoogheelkunde verrichten wij een fundusscreening.
Mensen met diabetes hebben een verhoogde kans op beschadigde bloedvaten. Door middel van fundusfotografie (dit is een foto van het netvlies) kan de optometrist vroegtijdig deze beschadigingen opmerken en u tijdig naar de oogarts verwijzen.
Wanneer u diabetes hebt krijgt u via uw huisarts  een uitnodiging van Ksyos voor een diabetes-funduscontrole.
Meestal kunt u dezelfde week daarvoor terecht. Belt u ons voor een afspraak.

U dient er rekening mee te houden dat uw ogen wellicht gedruppeld moeten worden om de juiste pupilgrootte te verkrijgen. Daardoor kunt u enige uren last hebben van het (zon)licht. Wij adviseren u dan ook om een zonnebril mee te nemen en liever nog iemand die u terug naar huis kan rijden.  De kosten van het onderzoek worden verrekend met uw eigen risico.